sunnuntai 12. lokakuuta 2014

Sienimetsässä


Tänä syksynä ollaan useaan otteeseen käyty poikien kanssa sienimetsässä ja saatu nauttia poikkeuksellisen hyvästä sienisadosta. Esikoisen, 2,5 v., sienitietämys alkaa olla jopa laajempaa kuin omani, kiitos vanhan lapsuudenkirjani (kuva alla), jonka osuvat one-linerit ovat tarttuneet pieneen mieheen. Pakkaseen on kertynyt erityisen paljon herkkutatteja ja vähän kanttarelleja, nyt takapihan metsiköstä on alkanut tulla vastaan suppiksiakin (kuvassa). Metsäsieniä olen opetellut syömään vasta muutama vuosi sitten, mutta herkkutatin kanssa tein tuttavuutta tänä syksynä ekaa kertaa. En hirveästi välitä tatin suutuntumasta, mutta sosekeittoon se sopii mielestäni tosi hyvin. Alla resepti, joka upposi myös esikoiseen :)

Herkkutattikeitto (n. 6:lle)

n. 4 dl esikäsiteltyjä herkkutatteja
3 rkl voita
1 silputtu sipuli 
8 jauhoista perunaa kuutioina
4 dl vettä
1 kasvisannosfondi
3 dl maitoa
2 dl ruokakermaa
suolaa
valko- tai mustapippuria

Pinnalle: 
pekonia
ruisleipää (esim. täysjyvä Real)
ruohosipulia

Sulata voi kattilassa. Lisää esikäsitellyt sienet ja sipulikuutiot, anna pehmetä. Lisää vesi, fondi ja perunat. Keitä kunnes perunat ovat kypsiä. Soseuta keitto sileäksi. Lisää maito, kerma ja mausteet. Kuumenna.

Ruskista pekoniviipaleet pannulla ja nosta syrjään. Paista leipäkuutioita hetki pekonin rasvassa. Hienonna pekonit ja yhdistä leipäkuutioiden kanssa. Saksi joukkoon ruohosipuli. Tarjoa sekoitus keiton pinnalla.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pienikin kommentti ilahduttaa!