perjantai 19. joulukuuta 2014

Luukku 19: Taatelikakku


Tässä leivonnainen, joka kuului perinteisesti lapsuudenkodin joulunaikaan ja jonka taikina on ehkä yksi parhaimmanmakuisista mitä olen koskaan maistanut. Aikuisiällä olen taikinan lisäksi alkanut pitää myös valmiin kakun mausta, ja aika monena vuonna on tätä jo tullut tehtyäkin omiinkin joulukahveihin. En ole suuri kuivakakkujen ystävä, mutta tämä on aika kostea ja mehevä :) Tässä ohje:

250g kivettömiä taateleita
2-2,5dl vettä
200g voita
2 munaa
1,5 dl sokeria
1 dl kermaviiliä
1 tl vaniljasokeria
2 tl soodaa
3,5 dl vehnäjauhoja

Keitä taatelit pehmeäksi vedessä ja lisää kattilaan voi. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kattilaan taateli-voi-seokseen kermaviili, muna-sokerivaahto ja kuivat aineet. Sekoita. Kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Paista ensin 15 minuuttia 175 asteessa ja sitten 160 asteessa vielä noin tunti. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pienikin kommentti ilahduttaa!