keskiviikko 25. marraskuuta 2015

3 + 1 nettihittiä - vai hutia?

Olen tässä syksyn mittaan testaillut muutamia netti- ja blogihiteiksi tai someilmiöiksi nousseita reseptejä, ihan vaan mielenkiinnostani.


Ekana listallani oli banaaniletut, jotka hetken googlailtuani toteutin yhdistelemällä muutamia reseptejä. Sekoitin keskenään yhden soseutetun banaanin, 2 munaa, vähän vaniljasokeria ja noin 1 rkl vehnäjauhoja. Sitten paistoin pannulla neljä pienehköä lettua, jotka tarjoilin mustikoiden ja suklaakastikkeen kanssa. Banaania inhoava isäntä ei näistä arvatenkaan ihastunut, eivätkä oikein lapsetkaan. Itselleni nuo kuitenkin maistuivat suht hyvin, mutten tiedä jaksanko niitä vain omaksi ilokseni kokkailla. Siis ei jatkoon meidän ruokataloudessa!


Seuraavaksi kokeilin terveelliseksi mainostettuja lehtikaalisipsejä. Pyörittelin öljyssä pussillisen valmiiksi pilkottua lehtikaalia, laitoin ne pellille ja ripottelin päälle suolaa. Uunissa nämä paistuivat rapeiksi 150 asteessa 20-25 minuutissa (ohje täällä). Nämä toimivat mainiona lisäkkeenä sienikeitolle ja maistuivat erityisesti meille aikuisille. Ohjeesta tulee vaan aika iso satsi, joten maisteltavaa liikeni naapureillekin. Peukku ylös kuitenkin näille!


Parin vuoden takaisesta hitistä, avokadopastasta, olen kokeillut muutamaakin versiota: joissain versioissa on mukana tuorejuustoa tai kermaa, joissain ei. Alkuperäisen Gullichsenin reseptin sijaan kokeilin viimeksi chilitöntä versiota, uskoen sen uppoavan lapsiin tulista kaveriaan helpommin. Meille aikuisille tämäkin versio maistui, mutta lapset eivät niin välittäneet - liekö vihreä väri ollut niin vieras pastan yhteydessä? Ehkä jossain kohtaa koetan tätä uudelleen.

Yksi kokeilematta oleva somehitti on suklaa-voitaikinaleivonnainen, ns. kahden aineen suklaalevypiirakka. Ajatuksena suklaalevyn kääräiseminen voitaikinaan kuulostaa aika rasvaiselta, mutta herkulliseltahan tuo toki näyttää, eikä ainakaan ole monimutkainen valmistaa. Uskaltaisikohan kokeilla? Onko sinulla kokemusta tästä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pienikin kommentti ilahduttaa!