keskiviikko 17. elokuuta 2016

Kaksi kakkua herukoista


Olen tehnyt tässä parin viikon sisään kaksi kakkua herukoista, kumpikin keksipohjalla ja ilman uunia. Mustaherukkakakku maistui samettisen pehmeältä, punaherukkakakussa kirpeät marjat ja makea kinuski ovat lyömätön yhdistelmä. 

Mustaherukkakakku (alkuperäinen ohje täältä)
Pohja:
150 g digestive-keksejä
50 g voita
Täyte:
2 dl vispikermaa
400 g mustaherukkatuorejuustoa (Valio Viola)
4 liivatelehteä
2 rkl maitoa
Päällinen:
200 g mustaherukoita
1 dl hillosokeria

Murskaa keksit monitoimikoneessa ja sekoita voisulan kanssa. Painele leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (käytin halkaisijaltaan 20 cm:n vuokaa) pohjalle ja anna jähmettyä jääkaapissa.

Laita liivatelehdet likoamaan ja vatkaa kerma vaanhdoksi. Notkista tuorejuusto kulhossa ja vatkaa kerma vaahdoksi, yhdistä. Kuumenna maito ja sulata siihen liivatteet, kaada ohuena nauhana tuorejuusto-kermavaahtoseoksen joukkoon. Kaada täyte pohjan päälle ja anna jähmettyä jääkaapissa yön yli tai vähintään 4 tuntia.

Keitä mustaherukoita ja sokeria noin 10 minuuttia, jäähdytä hyvin, ja kaada hillo kakun päälle.




Punaherukkakakku
Pohja:
250 g digestive-keksejä
100 g voita
Pohjan päälle:
1 tlk valmiiksi karamellisoitua kondensoitua maitoa
2 dl kuohukermaa
2 tl vaniljasokeria
(2 tl cappuccino-pikakahvijauhetta)
5 dl punaherukoita

Murskaa keksit monitoimikoneessa ja sekoita voisulan kanssa. Painele leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (käytin halkaisijaltaan 24 cm:n vuokaa) pohjalle ja reunoille, siirrä jääkaappiin jähmettymään. Vuoan reunat kannattaa sivellä ruokaöljyllä, jotta kakku irtoaa helpommin.

Kaada pohjan päälle karamellisoitu kondensoitu maito. Vatkaa kerma vaahdoksi ja yhdistä siihen vaniljasokeri ja halutessasi pikakahvijauhe. Kaada kermavaahto pohjan päälle. Ripottele lopuksi päälle punaherukat.

Molemmat kakut ovat oivallisia kahvin kanssa, hyvässä seurassa nautittuna :)


Kummat ovat enemmän sinun mieleesi, punaiset vai mustat viinimarjat?


4 kommenttia:

  1. Tosi herkullisen näköisiä kakkuja. Mustaherukkakakku kiinnostaa, toi eka.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tuija :) Kokeile ihmeessä. Tuon hillon se kyllä vaatii päälle, muuten olisi liian plassun värinen ja makuinen.

      Poista
  2. Ihanan näköisiä, punaherukka on omaan suuhun liian kirpeä, mutta miehen mielestä oikein hyvä. Siis molempi parempi... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuossa kakussa tuo lähes ällömakea kinuski taittaa kyllä hyvin punaherukan kirpeyttä ;)

      Poista

Pienikin kommentti ilahduttaa!